Δευτέρα 26 Μαρτίου 2007

Να Εκπορθήσουμε την Πόλη.

Όταν σταματάς να παράγεις πολιτισμό, όταν το μόνο που παράγεις είναι «ανθρώπους της χρονιάς» και τηλεοπτικούς αστέρες , Δημοσιογράφους και παρουσιαστές. Όταν γεμίζεις το Παναθηναϊκό στάδιο για να υποδεχτείς ντοπαρισμένους αθλητές που σε έκαναν Εθνικά υπερήφανο ,όταν ο βαφτίζεις ακαδημίες (άραγε ο μικρούτσικος δεν πρέπει να φέρει τον τίτλο του «Ακαδημαϊκού»?) διάφορα τηλεοπτικά σκουπίδια, όταν θέλεις να θεωρείσαι ως η μόνη πηγή της αληθινής παγκόσμιας ιστορίας , χωρίς να έχεις κάνεις τον κόπο να την έχεις διαβάσει καν… Τότε βαφτίζεις εθνικό κάθε τι που σε κάνει για μια στιγμή υπερήφανο με μία τυχαία ή και προγραμματισμένη επιτυχία.

Με τον ίδιο τρόπο που θεοποιείς το γεγονός, την επόμενη μέρα γελοιοποιείς τους ίδιους πρωταγωνιστές που σε έκανα υπερήφανο. Την μία μέρα ο Νικοπολίδης είναι ο Κολοκοτρώνης και την επόμενη ο σύγχρονος εφιάλτης σου που παρέδωσε τα κλειδιά της πύλης στους προαιώνιους εχθρούς σου τους Τούρκους.

Αλλά μήπως και τον Κολοκοτρώνη φυλακή δεν τον έκλεισες;

Εμπρός λοιπόν γενναίοι μου Να πάρουμε την Πόλη.

¨ Αντί για πολεμιστές θα έχουμε αριστεροπόδαρους μπακ χαφ.

¨Αντί για όπλα ,ποτήρια του καφέ και κοντάρια από νάιλον σημαίες .

¨Αντί για αίμα θα χύσουμε φραπέδες στα κεφάλια των αλλόθρησκων.

¨Αντί για μανάδες στα σπίτια τους να κλαίνε θα έχουμε μάνατζερ μα υπογράφουν μεγαλύτερα συμβόλαια.

11 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακολουθώντας, η μάλλον προσπαθώντας να παρακολουθήσω, τις αναλύσεις μετά τον αγώνα, είδα ότι την κυρίως ήττα, αυτή στο επίπεδο του πολιτισμού ελάχιστοι την είδαν.
    μερικές φορές η Ελλάδα και οι Έλληνες απλά δεν αντέχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηττα στο επίπεδο του πολιτισμού??? Μπρο με εκπλήσεις! Είχαμε τέτοια ήττα??? Κι αν είχαμε, εμείς φταίμε ή οι ξεφτίλες οι παίκτες μας που ΜΕΣΑ (μα εντελώς μέσα) στο Καραϊσκάκη (μα τέτοιο ηρωικό όνομα), έχασαν ΠΑΡΑΜΟΝΗ της επετείου της Εθνικής Επανάστασης, από τους απολίτιστους , βρωμερούς γείτονες? Δεν μπορούμε που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την σκλαβιά τόσων αιώνων, μας την θυμίζουν και με αυτόν τον τρόπο από πάνω. Είναι να μην πετάξεις ότι βρεις στο γήπεδο, όχι πες μου! :ΡΡΡΡ
    Μπάι δε γουέι, τα χάλια της παιδείας, τα αφήσαμε να ξεκουραστούν λίγο, μόλις σβήσουμε την εθνική μας ντροπή θα τα ξαναπιάσουμε. Η Ελλάδα αντέχεται, οι Ελληνάρες ορισμένες φορές ούτε απλά ούτε σύνθετα δεν αντεχόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εάν δεν έβλεπα τον αγώνα (γιατί τον είδα) θα νόμιζα ότι μου κάνουν πλάκα. Δεν ήταν 200-300 οι βάρβαροι, ήταν η πλειοψηφία.. και το πιο εξοργιστικό ήταν ότι αν έκανε κάποιος ένα γκάλοπ θα απαντούσαν, αυτοί οι ίδιοι που έβριζαν και πετούσαν αντικέιμενα, ότι οιβάρβαροι είναι οι άλλοι.. (προφανώς είναι βάρβαρο να σου πετάνε πέτρες και να μην κάθεσαι να σε πετύχουν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκεί που λέει Τσικολίνι μπορείς να βάλεις το ονομά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να μην ... πέσει και μας πλακώσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μεγειιιιιεεεεεεςςςςςςςςςςς! σμουτς μπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τσίου