Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ειμαστε πιά πρωταθλητές

«Πρωταθλήτρια» στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης αναδεικνύεται επισήμως πλέον η Ελλάδα στην ΕΕ των «27», βάσει των στοιχείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


θα μας στοιχίσει ακριβά να τους κάψουμε ζωντανούς.
Κακία?
μπά
Αυτοί άρχισαν πρώτοι.

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ποίος είναι αυτός ο Ικας?

Εδώ και καιρό , από τότε που σταμάτησα να είμαι ελεύθερος Επαγγελματίας (και έγινα ελεύθερος βλακείας )  είμαι πλέον ένας ασφαλισμένος στο ΙΚΑ.  Το ΙΚΑ σου λέει μόλις συμπληρώσεις ένα συγκεκριμένο αριθμό ημερών  σε ασφαλίζω και σε θέματα υγείας. Μόλις λοιπόν συμπλήρωσα τις ημέρες αυτές μέσω του μηχανογραφικού συστήματος μου, στείλανε μία καρτέλα να κολλήσω στο βιβλιάριο υγείας μου, το οποίο όμως δεν είχα.
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το ΙΚΑ της περιοχής μου. μάζεψα τα δικαιολογητικά που μου είπαν συν μία φωτογραφία (προσεκτικά επιλεγμένη για να φαίνομαι πιο νέος) και να μαι στο υποκατάστημα του Αμαρουσίου για να πάρω το πολυπόθητο βιβλιάριο. Παίρνω χαρτάκι από το μηχάνημα με το νούμερο 36  και σε λίγο βρίσκομαι μπροστά σε μία Δημόσιο υπάλληλο με μειωμένες αποδοχές και δώρα. Δίνω τα χαρτιά με κοιτάει επιτιμητικά . Τα ένσημα που είναι? Μα μου είπατε ότι αυτά  είναι ήδη περασμένα εδώ και δεν χρειάζονται.  Α όχι ( το βλέμμα γίνεται ακόμα πιο επιτιμητικό). Να πάτε απέναντι στο άλλο κτήριο να ζητήσετε  όλα τα ένσημα  να το θεωρήσετε και να έλθετε. Α!! και η ταυτότητα σε φωτοτυπία.
Πάω στο απέναντι κτήριο, νέο νούμερο  το 254 (εξυπηρετούσαν το 229) παίρνω το απόσπασμα ενσήμων ζητάω θεώρηση μου λέει ο ευγενής υπάλληλος ότι το σφράγισε ήδη και αφού βγάζω και μία φωτοτυπία την ταυτότητα, γυρνάω στο προηγούμενο. Νέο χαρτάκι Νο 67 μία ώρα και κάτι αναμονή και βρίσκομαι στην διπλανή από την προηγούμενη υπάλληλο. Δίνω περήφανος τα χαρτιά μου  περιμένοντας την έκπληξή της για το πόσο επιμελώς τα έχω ετοιμάσει βάζοντας τα στην σειρά το ένα πίσω από το άλλο και.... μου δίνει το απόσπασμα ενσήμων και την φωτοτυπία ταυτότητας πίσω. Με χέρι που τρέμει τα σπρώχνω διακριτικά πάλι προς το μέρος της αλλά είναι ανένδοτη. ....
Αυτά κύριε ΔΕΝ χρειάζονται .... τα έχουμε ήδη περασμένα στα κομπιούτερ.